Új klinika csatlakozott az OnkoBank mintagyűjtéséhez

FOG klinika

 

Sikeresen megkaptuk a mintagyűjtési engedélyt a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán (SE-FOG) történő mintagyűjtéshez, így a technikai egyeztetéseket követően május hónapban meg kezdhetjük a gyűjtést az említett klinikán. Kapcsolattartóink Prof. Dr. Tamás László (PhD) Klinikaigazgató, illetve Dr. Szalóki Tibor Tanársegéd lesznek.

 

FOG épület

 

Az SE-FOG klinika 56 ágyas (36 általános, 20 onkológiai) egyetemi intézmény, amely nemcsak Budapestről, hanem az ország egész területéről lát el betegeket. Foglalkozik a fül, orr, torok, gége, fej-nyak megbetegedéseivel, e régiók tumorainak kezelésével és onkológiai sebészetével, az orr és melléküregek betegségeivel, ezek műtéteivel, endoszkópos és mikroszkópos gége-, valamint orr-, melléküreg- és fülsebészettel, fül-orr-gégészeti lézerterápiával és lézersebészettel. A klinikán fül-orr-gégészeti rekonstrukciós és plasztikai sebészeti műtéteket is végeznek. A nyelőcső, gége, légcső endoszkópos diagnosztikája és sebészete szintén a klinika profilja.

 

FOG műtő

 

A klinika a fül-orr-gégészet egyes területein nemzetközileg elismert, magas szintű kutatásokat is végez. A nagyothallás javítása, gyógyítása, belsőfül-biokémia, cochlearis implantáció, neurootológia, tinnitológia, audiológia és rhinologia területén több új módszert vezetett be, kutatási eredményeire a nemzetközi tudományos élet is felfigyelt.